Emniyet mensuplarının sendikalaşmasını destekliyoruz

Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın bir süredir sendikal

SİYASET 23.11.2012 20:42:00 0
Emniyet mensuplarının sendikalaşmasını destekliyoruz

 Çerkezköy Haber - Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın emniyet mensuplarının sendikalaşma çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

 

“TOPLUMSAL BİR SİSTEM OLDUĞUNU İFADE ETMİŞTİR”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın Türk İş emeğiyle geçinen herkesin olduğu gibi, emniyet emekçilerinin de sendikalı olmasını savunduğunu ifade eden Koçak “Genel Başkanımız demokrasinin her kesimin özgürce örgütlenebileceğin, siyasal sürece, her düzeyde, etkin olarak katılma hakkı ve imkanını bulunduğu bir toplumsal sistem olduğunu ifade etmiştir. Böyle bir sistemde tüm vatandaşların baskı grupları kurabilme haklarının mevcut olduğunu Genel Başkanımız ifade etmiştir. Çağdaş demokratik bir sistemde en önde gelen baskı grubunun sendikalar olduğunu, sendikaların varlığı ve karar alma sürecine katılımı, demokrasiyi de işler haline getirdiğini ifade etmiştir” dedi. 
 

“SENDİKA HAKKI EN GENİŞ BİÇİMDE TANINMIŞTIR”

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın ülkemizdeki sendika hakkı, bazı eksiklikleri de olsa, anayasal ve yasal açıdan güvence altına alındığını söylediğini belirten Koçak “Genel Başkanımız, Türkiye tarafından da imzalanan 87 ve 98 sayılı ILO sözleşmelerinin çok geniş sendikalaşma hakkı tanımasına rağmen, ülkemizde ne yazık ki, bu hakkın kullanımında çok büyük zorluklar yaşandığını vurgu yapıyor. Buna istinaden de halen yürürlükte bulunan yasaların bu sözleşmeleri çeşitli açılardan ihlal ettiğini ifade ederek, ülkemizde bazı meslek gruplarının sendikal örgütlenmelerinin yasalar tarafından engellendiğini dile getiriyor” şeklinde konuştu.
 
“BU TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ”
Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın emniyet mensuplarının ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak için sendika kurmak zorunda olduklarını ifade ettiğini söyleyen Koçak “ Türk-İş emeğiyle geçinen herkesin olduğu gibi emniyet emekçilerinin de sendikalı olmasını savunmaktadır. Bu konuda fiilen sürdürülen sendikalaşma sürecini desteklemektedir. Emniyet emekçilerin hakkının en önemli yansıma olan sendikalaşma, özgür, toplu pazarlık ve grev haklarının tanınması için her türlü katkıyı yapmaya hazırız” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA