Kirlilik vatandaşları tehdit ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yıllardır kirliliği ile gündemde olan Ergene’yi TBMM gündemine taşıdı.

YAŞAM SAĞLIK 22.11.2012 17:47:00 0
Kirlilik vatandaşları tehdit ediyor
TEHDİT EDEN BOYUTLARA ULAŞTI
Trakya’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Ergene Nehri’nde 30 yıldır çözülemeyen kirliliğin halen devam ettiğini ifade eden Köprülü, “Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illeri için hayati önem taşıyan, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin can damarı olan nehir için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı maalesef açıklanan ve hedeflenen çalışmaları yerine getirememiştir. Kirlilik ileri boyutlarda artarken yerleşim yerlerini ve vatandaşları da tehdit eden boyutlara gelmiştir” dedi.
 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Köprülü, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında kirlilik için ayrılan ödeneğin ne kadar olduğunu, şimdiye kadar harcanan bütçenin ne kadar olduğunu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinden Ergene Nehrinin temizliği için ayrılan bütçenin ne kadar olduğunu sordu.

 
 

Haber / Sevim BOZKURT